duminică, 10 august 2014

Los Angeles - Santa Monica si o insolatie, Malibu Beach

Drumul cu avionul spre LA din Minneapolis a fost frumos. Am trecut deasupra raului Colorado si a canioanelor si lacurilor ce le face acesta. Am confundat initial barajul Glen Canyon si Lacul Powell cu barajul Hoover si lacul Made. Iar Page, oraselul de langa Lake Powell, in care aveam sa innoptam doua nopti, il confundasem cu Boulder City. Interesant era ca nu vedeam nicaieri Las Vegasul, atat de aproape de Hoover Dam. Pana cand a aparut in peisaj Grand Canion si am realizat confuzia. Iata fotografiile:



Barajul Glen Canyon, Lacul Powell si in dreapta jos Page:


Grand Canion vazut de sus:



In LA urma sa inchiriem o masina, era rezervat un SUV care sa ne duca prin Arizona, canioane si Monument Valley ca in final sa o lasam in Albuquerque. Ca 2000 km parcursi in 9 zile. 

Inchiriatul a mers pe un computer, pe care am completat singuri toate datele cerute, apoi s-a printat contractul in care ni se spunea sa iesim din cladire, sa traversam strada si sa ne alegem din parcare ce masina dorim...what??? :)) Am traversat, o tipa ne-a vazut cam pierduti pe acolo si ne-a intrebat daca am ales deja masina, am zis ca nu si ne-a indrumat catre parcarea unde scria SUV. Stateau acolo insirate masini de toate marcile...a fost greu de ales. In final am luat un Dodge Journey, era nou si ne placea cum arata. Cheile erau in masina, mai greu a fost sa ne dumirim cum porneste, ca avea buton de pornire, cu cheia nu faceai altceva decat sa inchizi si deschizi masina :). Apoi cu pedalele si maneta, era masina automata, normal :). Avea o pedala in stanga, in plus, era pedala de "frana de mana" :). Ne-am indragostit de masina asta, desi ii placea beznina tare mult :). Noroc ca in America e ieftina, comparabil cu Europa si la motorul ei de 3.6 l, 6 cilindri si tractiune pe cele 4 roti, a facut fata cu brio prin Monument Valley, unde de altfel stiam ca avem nevoie de asa o masina. 

Am gasit hotelul, ne-am cazat, era aproape de Hermosa Beach. Am luat o pizza de la Pappa John's si am mancat-o pe plaja, admirand apusul de soare. 



Prima zi am dedicat-o Santa Monicai, unde am ales sa mergem la o baie in ocean. Adica Ovi si Silvia, eu eram racita/virusata inca din Fargo si am preferat sa stau pe plaja sa admir lumea sanatoasa ce se imbaia. Maaaare greseala, mai bine ma bagam si eu in apa, evitam probabil insolatia ce am facut-o in urmatoarele doua zile si care m-a tinut la pat. N-am simtit-o decat a doua zi dimineata, dar a fost atat de cumplita, suprapusa peste viroza, incat n-am mai putut sa merg nicaieri. Mi-am petrecut restul de doua zile in camera, in pat, tinandu-i langa mine si pe Ovi si Silvia doua jumatati de zi. Dar sa nu anticipam :). 




























Seara inca ma simteam relativ bine, eram ametita si traiam cu tylenol, o presiune in ceafa isi facuse simtita prezenta. Insa am apucat sa mergem la Malibu Beach si apoi pe seara pe Rodeo Drive. 





















4 comentarii:

hapi spunea...

Oaw, Salmi, m-ai cucerit cu pozele. Cum sa te intreb ce ti-a placut cel mai mult pe meleagurile pe care-ai umblat cand toate-s o frumusete?

salmi spunea...

Oh, iti pot spune ce mi-a placut cel mai mult...Monument Valley! Urmeaza. :)

hapi spunea...

I ll be watching!

Mami spunea...

Locuri minunate,poze minunate,pacat ca 2 zile a trebuit sa stai in pat si te-ai bucurat cum trebuie de LA.
Abia astept sa vad Monument Waley.