luni, 15 august 2016

Romania in 12 zile. Viscri

Popasul urmator peste noapte a fost intr-un loc pe care il recomand cu mare caldura. Desi e izolat, merita drumul pana acolo. Casa Moga, pensiunea unde am cunoscut gazde extraordinare, carora le-am aflat povestea, cum au ajuns ei sa aiba acolo pensiunea, un loc unde ne-am simtit excelent. In plus am mancat o mancare excelenta, gatita de gazda pensiunii.


Pentru ca ne-a fost recomandata vizita la Manastirea de la Sinca Veche, am inceput ziua acolo. Biserica din grota merita o vizita pentru simplul fapt ca e ceva unic in Romania. Iar pentru cei credinciosi cred ca e un loc frumos pentru reculegere. Mai sus este o manastire de maicute, izolata si linistita, asa cum imi imaginez ca ar trebui sa fie toate manastirile.De aici plecam spre Viscri. Putin in dubiu daca drumul este accesibil cu masina mica, nicaieri pe site-urile de socializare nu am aflat un raspuns concret. Noi veneam din directia sud, adica dinspre Dacia. Am avut placuta surpriza ca drunul sa fie chiar ok, pietruit cu pietre mici, s-a mers fara probleme.

Viscri e un loc unde mergi inapoi cu 600 de ani, nu e greu sa iti imaginezi cum era satul cand era plin de sasi. Adica peste 300. La ora actuala, mai exista exact...17! Totul e pastrat asa cum era, nu s-a schimbat nimic.
Si casa Printului Charles care este la ora actuala casa de oaspeti/pensiune si se poate locui.


Ziua noastra continua spre Biertan, de data asta luand cealalta varianta de drum dinspre Viscri, spre Bunesti. Drumul a fost asfaltat odata, acum e prost si plin de gropi. Nu este neaccesibil, dar varianta Dacia e mai buna.Niciun comentariu: