luni, 15 august 2016

Romania in 12 zile. Transfagarasan

Lasam in spate Buzaul si ajungem in Curtea de Arges, tot la ceas de seara cum suntem obisnuiti. De data asta gazda noastra este Pensiunea Ioana, un loc curat si placut, cu o gazda primitoare si vorbareata. :)

Inceputul zilei e dedicat Manastirii unde legenda spune ca Manole a zidit-o pe Ana lui, ca sacrificiu pentru inaltarea locasului sfant. Locul e insemnat pe zid cu rosu si se spune ca legenda e reala, in urma cercetarii cu tehnica moderna.



In plus, e locul unde sunt inmormantati fostii regi ai Romaniei, iar biserica in sine e o bijuterie arhitecturala. 



Scopul zilei e Transfagarasnul. Drumul e frumos, e cald si soare, ramane insorit desi scapam de canicula pe masura ce urcam. Facem un popas la Vidraru, mancam covrigi pe sfoara si porumb copt in timp ce admiram peisajul si ne ferim de masini. Lipsa parcarii pentru turisti se simte din plin, toti parcheaza pe marginea drumului astfel ca circulatia e ingreunata.














Ajungem sus la Balea Lac, e multa lume dar gasim si noi loc printre ei. Peisajul e superb, mancam si apoi facem o plimbare in jur, nu suntem pregatiti pentru o escaladare a muntilor. Suntem turisti in pantofi :). Sau chiar slapi :).










Drumul ne-a dus prin Fagaras dar era deja tarziu si aici si cetatea era inchisa. Tot pe din afara am vazut-o :).







Niciun comentariu: