luni, 8 august 2011

Scotia-slalom printre ploi. Glasgow partea 2

Ziua a doua in Glasgow nu se arata mai promitatoare decat prima. Planurile erau sa vizitamCatedrala Glasgow dar ploaia ne cam dadea batai de cap. Ne hotaram pana la urma sa o luam pe jos, mai mult picura decat ploua si cerul avea uneori si culori de albastru si alb nu numai gri. In plus ne placuse atat de mult experienta de seara trecuta cu plimbarea prin centrul vechi iar drumul pana la catedrala era tot pe acolo si mai departe. Nu am regretat deloc, printre ploi si soare am ajuns dupa vreo 40 de minute la catedrala, o splendoare de catedrala veche si in plus o curte cu morminte foarte vechi, de prin sec.18 si 19. Locul din jurul catedralei e plin de cladiri vechi si frumoase, printre altele acolo isi duce veacul si cea mai veche cladire din oras.





















Ni se facuse foame, ajunsesm in nou in centru si ne gandeam sa testam un pub. Undeva langa un mall canta un tanar la cimpoi si desi ploaia si-a facut programul de 10 minute, el a continuat sa cante...Toata zona rasuna melodios in acordurile cimpoiului, nu ne mai venea sa plecam...

Am gasit un pub si ne-am zis sa incercam dar am iesit repede...chelnerita ne-a anuntat ca nu e permis copiilor, ceea ce nu scria nicaieri. Asadar am expus copilul la cateva minute de pub(interzis) fara sa stim...bine ca nu au sunat politia :)). Mai incolo insa, am gasit un alt pub care culmea: avea loc special pentru familii cu copii, unde am primit si noi o masa. Deci exceptiile se poarta si in Scotia! :) Lucky us!








Cerul parea sa se lumineze tot mai mult. Am ajuns la masina si ne-am hotarat sa vizitam Muzeul Transportului, cel mai nou deschis in acest an(adica mutat intr-o cladire nou nouta si foarte moderna) Riverside Museum. Dar programul foarte aparte al muzeelor scotiene ne-a fost potrivnic, in plus imposibilitatea de a plati cu card parcarea(din nou si din nou!). Vizitarea muzeului era libera, se platea numai pentru vizitarea corabiei si am fi avut o ora la dispozitie sa vedem muzeul. Dar pentru ca la parcare trebuia platit si noi am mers din nou cu lectia neinvatata si fara bani cash, iar in zona nu era tipenie de bancomat, am hotarat sa mergem a doua zi dimineata inainte de plecare. Fie vorba intre noi, nu am regretat...o data pentru ca am putut sa ne plimbam in afara orasului si apoi pentru ca o ora era clar prea putin pentru muzeu.

Asadar era ora 16.30 si nu stiam ce sa facem pana seara...Ovi dorea sa vada marea i am lasat GPS-ul sa ne duca intr-acolo...am gasit locuri superbe si din aproape in aproape, cu harta in mana am ajuns sa descoperim locurile. Am ajuns asadar pe malul marii in Largs, apoi inArdrossan si am vazut de departe insula Arran, am ajuns la Kilmarnock cu gandul sa vizitam Monumentul Burns(stiti voi, poetul...). Din cauza GPS-ului neupdatat dar si a lipsei de indicatoare, am ajuns la gara si se pare ca am ratat ce cautam, dar am gasit un altul mai mic intr-un satuc. Am vazut si ruinele unui castel care fusese frumos in tinerete :) Auchans Castle. La sfarsitul zilei am ajuns la cel mai bine pastrat viaduct din lume. Vizitasem de fapt regiuneaAyrshire.




























Va urma!

4 comentarii:

Ioana spunea...

Prin Glasgow nu am trecut, asa ca imi prind bine pozele si povestile tale. Bine totusi ca ati prins si un pic de soare :-)

salmi spunea...

Ma bucur! Merita, sunt destule locuri frumoase. Noi am stat putin in Edinburgh din pacate, acolo mai vrem sa ajungem o data...:).

vacantainvestulsalbatic spunea...

sunt f interesante locurile si par sa fie inca ne-descoperite de trupele de turisti. vad ca erati mai mult singuri prin castele , visul orcarui vizitator:)

salmi spunea...

Da...am ajuns la toate dupa inchidere, spuneam de programul total nepotrivit(dupa parerea noastra) de vizitare a muzeelor si locurilor turistice scotiene, toate pana la maxim 17...tot ce am vazut in acea zi a fost dupa ora 17, pentru ca nu mai aveam ce face in oras si am plecat sa vedem natura si ce mai gasim pe langa. Asa ca tot ce vezi e din afara, nu am mai avut acces nicaieri dar macar a fost gratis :)). Sunt sigura ca in restul zilei e plin de trusti, am ajuns si noi la locuri din ghiduri. :)