sâmbătă, 1 februarie 2014

India-New Delhi (1)

Cum spuneam, zborul pana in New Delhi a fost cu Qatar, am fost foarte multumiti de ei. Comod, decolari si aterizari line de tot, avion airbus mare de tot, nou, cu ecran la fiecare scaun, o multime de filme, seriale, jocuri, muzica, la alegere. Perna, paturi, casti. Geamuri care se intunecau la dorinta degetului care apasa un buton :). Si nu in ultimul rand mancarea, excelenta. Drumul a fost relativ scurt, 14 ore cu totul, de la plecarea de la hotel din Stockholm si pana la aterizarea in New Delhi, cu o escala de 3 ore in Doha.
Pretul nu cred ca e sugestiv, noi am fost 4 persoane, am luat biletele cu 6 luni inainte, conteaza si asta.









Aeroportul din Doha:

Aeroportul din New Delhi e foarte modern, nimic nu lasa de gandit ce te asteapta in momentul in care ai pasit afara...



Primul impact cu New Delhi a fost aerul. Pe care l-am simtit de cum am aterizat, inca in avion. Identic cu aerul din Cairo, pe asta insa l-am simtit numai la iesirea din aeroport. Un miros de smog, foarte pregnant, pe care te arde in piept, pana in stomac. E un aer greu, aproape insuportabil.


In avion am primit cate un formular de persoana, pe care a trebuit sa il completam si pe care l-am prezentat la verificarea pasapoartelor. Am trecut fara probleme, am recuperat bagajele, am cautat vestitele bancomate (trebuia sa avem cash sa platim taxiul ce ne astepta, trimis de la hotel) dar erau intr-o parte a aeroportului care era inchisa. Ora locala era 3 spre 4 noaptea. Ne-am indreptat spre iesire, am gasit o casa de schimb valutar (noroc cu ceva euro ce aveam la noi) si am schimbat bani, am luat doua flacoane de apa de la un automat. Am tras aer adanc in piept (da, aer cu smog) si am iesit in aventura noastra indiana.

Soferul ne astepta cuminte la iesire, cu numele nostru scris pe o hartie. Am fost placut surprinsi, citisem ca indienii sunt tare neseriosi, ca spun una si fac alta. Se pare ca mai sunt si exceptii. Ne asteptase cam mult, trecusera mai bine de 2 ore de cand aterizasem...dar era acolo si asta era cel mai important. La iesirea din aeroport am fost intampinati de o avalansa de oferte : "taxi sir, taxi madam?" "ricsaw?" la care am raspuns ferm ca nu. Am fost lasati in pace, dar probabil au vazut si ca suntem escortati. Drumul pana la hotel a durat cam 40 de minute, era putina circulatie la ora aceea. La hotel  am fost intampinati de un barbat care atunci se trezise din somn. In timp ce omul completa ceva la receptie, am vazut ca pe jos in holul hotelului, erau cateva saltele si ca acolo dormea personalul, numai barbati. Mai erau si doua scaune pe care stateau pititi doi oameni, acoperiti cu paturi si se uitau la un tv plat agatat pe un perete. Or fi fost gadienii? In tot cazul, omul care se trezise sa ne cazeze, dormise pe una din saltele (era libera si patura cu care se acoperise era data la o parte). Omul stia ca trebuie sa venim, ne-a dat cheia camerei si ne-a inscris intr-un catastif. Un baiat imbracat in lacheu topaia pe langa noi, ne-a luat doua din valize si s-a urcat cu noi in lift. Ne-a insotit in camera, ne-a dat indicatiile necesare (lumina se aprindea modern, cu card, era aparat de aer conditionat, insa nu aveam nevoie de el, era rece de tot in camera, boilerul se pornea de la un buton care se afla in exterior, pe coridorul mare, a venit si cu doua suluri de hartie igienica, etc). L-am intrebat daca putem da caldura prin aparatul de aer conditionat, ca e cam rece. Nu se putea dar ne-a zis ca ne rezolva. A disparut si in cateva secunde era inapoi cu un...resou! Da, un resou din acela clasic de la noi, o rezistenta era stricata. L-a bagat in priza si gata! Aveam caldura! :)

Sigur ca mi-am invartit rotitele...ce securitate de incendiu exista acolo, mi-am zis ca ardem ca sobolanii daca e ceva. Pe jos era numai gresie, inclusiv in camera, fara covor. Camera era mare si curata, semana cu ce vazusem in poze. Am studiat putin dotarea camerei, aveam doua paturi duble, un tv pe care nu l-am folosit deloc, fierbator de apa, cafea, ceai, zahar, un safe pentru valori. Nu aveam frigider cu apa sau bauturi.
Baia era mare si rece. Geamul din baie dadea spre strada, la fel ca si geamul de la camera. Din cand in cand se auzea cate un claxon ratacit, era deja trecut de ora 5 dimineata, New Delhi se trezea la viata. Iar noi trebuia sa dormim. Aveam de acasa (asa e, am uitat sa scriu in postul precedent, ce e musai de luat in bagaje, dopuri de urechiu!) dopuri de urechi, le-am folosit cu succes si am dormit neintorsi pana dupa ora 13. Am avut grija sa plasam resoul astfel incat sa nu fie pericol sa cada nimic pe el. Am adormit cam greu (eu), patul era rece si imi era frig de pe drum, oboseala isi spunea cuvantul. Dar dupa ce am adormit a fost OK.

Despre prima noastra zi in New Delhi, va urma.

Niciun comentariu: