duminică, 8 iulie 2012

Nordul Scandinaviei-inceputul

Traseul il vedeti in dreapta paginii. 5400 km parcursi, cu masina proprie. 13 zile si tot atatea nopti. Un concediu visat de o vreme si materializat acum.

Pregatiri
Ca de obicei, pregatirile au inceput in martie-aprilie. A fost primul an cand nu am contribuit cu nimic, din cauza ca am fost prinsa cu scoala, examene, drumuri. Totul a fost pus la punct, programat, rezervat si gandit de sotul meu. Eu am aflat cu cateva zile inainte de a pleca traseul exact. Stiam in linii mari: nordul Suediei, arhipelagul Lofoten si Capul Nord. Organizarea a fost numai pe cont propriu, cu rezervari facute numai pe net, fara nicio problema. Am vizitat ce am stiut ca sunt atractiile zonelor dar am si descoperit local multe lucruri interesante, din pliantele turistice.

Traseu
Am facut 5400 km in 13 zile. Opriri la 300-400 km, am luat lucrurile pe indelete. Pe Lofoten am dormit trei nopti, la Capul Nord 2 nopti, in rest am innoptat pe traseu, intre obiective. Voi reveni la fiecare postare cu locurile unde ne-am oprit.

Copil
Am avut-o cu noi pe Silvia, aproape 9 ani. La inceput a fost plictiseala, s-a jucat cu Nintendo din cand in cand, am ascultat muzica, ne-am oprit destul de des. Pasiunile ei sunt desenatul si scrisul. A doua parte a concediului le-a petrecut desenand sau scriind. I-au placut peisajele, ziua nesfarsita si cel mai mult belenele. :)

Voi reveni pe indelete cu etapele traseului si cu ceea ce am facut noi.




2 comentarii:

Bia spunea...

Great! Eu sunt pe receptie :* Spor la scris ca ai ceva de povestit :)

Svea spunea...

Abia astept! Cand am vazut ca ai postat, mi-am zis, wow, asa de repede, cum de a avut timp! Apoi, am descoperit ca ti-ai facut doar incalzirea! :) Astept cu nerabdare, ca va fi interesant cu siguranta, ce vei avea de povestit! Pupici!