duminică, 17 ianuarie 2016

Africa de Sud, Cape Town 2

Prima zi ne-a trezit cu soarele in geam. Si cu caldura. Sfarsit de decembrie, dar vara. Chef de plaja :).

Dar planurile erau altele. Orasul ne astepta sa il descoperim. Si ca sa o luam incet, am planificat vizita la Acvariul ca pe urma sa putem sa ne odihnim dupamasa pe o terasa, sa luam la pas locurile si sa ne familiarizam cu ele.

Mai intai drumul. Drumul pe coasta e superb, atata frumusete nu mi-a fost dat sa vad des. Pozele incearca sa redea acest lucru dar nu o pot face 100%.

Frumusetile astea le vedeam zilnic, pe drumul spre centrul Cape Town.











Two Oceans Aquarium merita o vizita. In primul rand pentru ca e situat in ceea ce noi am numit "buricul targului", zona cea mai frumoasa din oras: V & A Waterfront . In timpul sederii noastre am fost aproape in fiecare zi aici. Spre sfarsit numai pentru o tura de shopping sau o cina selecta la unul din zecile de restaurante.

Putin de pe drum si Waterfront inainte de Aquarium.












Si Acvariul. Am prins momentul cand scafandrii il hraneau pe un Sunfish salvat din ocean, a fost interesant. Doar cateva fotografii am facut, dar acvariul e foarte frumos.
















In continuare Waterfront, o parte din el, cat am vazut atunci dupamasa. Am luat masa pe terasa restaurantului OYO cu vedere la o parte a portului de vase mici si la Table Mountain.




Dupa odihna binemeritata si placut impresionati de servire, mancare si peisaj, am plecat la pas sa cercetam Waterfront. Ne-am oprit intr-un magazin de suveniruri africane si aproape ne-a prins apusul soarelui acolo...mama ce de minunatii, cate lucruri frumoase, eram in stare sa iau tot magazinul. :) 






















A fost o prima zi reusita, impresia lasata de oras, de curatenie, de ordine a fost peste asteptari, recunosc.

Voi reveni, cu imagini din Waterfront...si nu numai! :)


4 comentarii:

Svea spunea...

Frumoase imagini, te duc cu usurinta in atmosfera de acolo. Cat despre magazinul cu suveniruri, imi pot imagina cat de numeroase au fost tentatiile :)

salmi spunea...

Oh, nu era voie sa fac poze in magazin, caci as fi facut. Dar o sa fotografiez cateva suveniruri ce le-am luat de acolo. Plus un CD cu muzica africana, ce ne-a insotit tot concediul. Si cand il ascultam acum, ne transporta acolo direct :).

Anonim spunea...

Mihaela, ca de obicei, e o incantare sa-ti citesc impresiile de calatorie! Foarte fain, mai ales pentru noi astia care nu prea iesim din Europa :)

salmi spunea...

Multumesc mult, ma bucur ca iti place ce scriu :).