miercuri, 5 martie 2014

India, Goa. Varca Beach

Plajele din Goa sunt renumite. Pentru ca sunt late, cu nisip fin fin de tot, sunt lungi si neaglomerate. Cel putin cele din sudul Goa, unde am fost noi. In fotografii am vazut si plaje din nord, dar aratau mai mici, mai inguste.

In sud insa, plaja e infinita. Plajele sunt legate una de alta si le vedeti pe harta de mai jos. Punctul A e Imperial residency, "casa" noastra. Dati click pe minus pe fotografie sa se reduca harta in dimensiuni.


Visa större karta

Apa marii a fost cea mai calda apa in care am facut baie. Mai calda decat cea din Thailanda, sau poate cam asa ca in Thailanda, poate nu imi amintesc prea bine (spun asta pentru ca restul familiei spune ca era cam ca si cea din Thailanda). 26-28 de grade.
Soarele foarte fierbinte, la ora pranzului, cam intre 12 si 15 nu se putea sta, chiar si sub umbrela era foarte cald. Noi stateam pana pe la 13-13.30 cand ne retrageam la shack sa mancam.

Spre dupamasa, invariabil se pornea vant, un vant cald care insa se intetea spre apusul soarelui si se facea racoare acolo pe plaja. invariabil erau si valuri, frumoase si inspumate, numai bune de sarit in ele.

Multa lume se plimba cu bicicletele pe nisip. Apa batatorea nisipul in zona de flux si era tare, se putea merge lejer cu bicicleta. Era un loc unde se puteau inchiria, noi ne gandisem sa inchiriem si sa biciclim spre si de la plaja, dar ne-a fost groaza pana la urma, am preferat sa mergem.

Revin la shack, mi-am amintit ca am mai povestit cu baiatul care ne servea si apoi cu seful shack-ului. Ei doi serveau la mese. Baiatul era cam catre 30 de ani, venea in fiecare iarna in Goa pentru 6 luni din Nepal. Era nepalez, vara mergea acasa. Era al 11-lea an cand venea in Goa sa lucreze. El si bucatarul, tot nepalez. Locuiau pe plaja, dormeau pe sezlonggurile pe care noi faceam plaja ziua. Patronul trebuia sa fie musai din Goa, altfel nu primea licenta sa functioneze. An de an shack-urile se darama si se construiesc din nou, pentru 6 luni. Daca primesc licenta. Numarul de sezlonguri variaza de la an la an...uneori au primit licenta numai pentru 10 sezlonguri, alteori pentru 15 sau chiar pentru 20 cate aveau acum. Nu aveau voie sa puna mai multe, zilnci trecea politia de cel putin doua ori pe plaja, cica numarau si sezlongurile la fiecare shack. In fapt politia era la vanatoare de vanzatori ambulanti, dar voi reveni la acest subiect. La bucatarie, ca ajutor de bucatar lucra singura femeie, nevasta patronului. Evisha era numele uneia din fetele lor, le-am vazut pe amandoua in fotografii. Peste zi, cat munceau ei doi, fetele stateau cu bunicii. Nu stiu ce mancare se face in Nepal, dar bucatarul asta era minunat! N-a fost mancare la care sa nu ne lingem degetele (la unele chiar la propriu!) dupa ce mancam.

O sa las pozele sa vorbeasca si voi reveni cu un nou episod.Niciun comentariu: