vineri, 3 septembrie 2010

Paris, ultima parte

Voi concentra in acest post ziua a patra si apoi pe ultima, a saptea in Paris. Zilele cinci si sase au fost cele din Disney, despre care puteti citi aici.

Pentru ca Silvia a fost destul de acceptabila(ca vizitator copil) vizitand atractii de adulti, am considerat ca trei zile i le vom dedica si ei, nu in totalitate pentru ca nu-i asa, copii suntem si noi! :)
Despre Cité Science am auzit de la altii care au fost cu copiii(si nu numai) in Paris, iar dupa documentarea de pe net am concluzionat ca e un loc unde ii va placea nu numai Silviei ci si noua. E adevarat ca nu am avut timp de foarte multe, am pornit mai tarziu de la hotel, eram cam obositi dupa zilele anterioare si nu am apucat sa mai ajungem, desi am cumparat bilete, la un film cu dinozauri, un film 3D. Am luat bilete doar la Cité des enfants pentru copiii intre 5-12 ani, unde am asteptat o ora pana sa putem intra(in timpul asta am admirat restul cladirii, lumea ce intra la restul activitatilor) si apoi timp de o ora jumate am asistat interactiv la toate activitatile la care am apucat sa ajungem. Timpul e cam scurt si copiii sunt fascinati de tot ce gasesc acolo, noi am fi stat si dublu timp si tot am mai fi avut ce face, cu siguranta. Imi pare rau de film, dar a fost alegerea Silviei(cam grea misiune, dar a ales pana la urma) ca dupa o ora sa nu plecam de acolo si sa renuntam la film. Am mers insa la un film la Cinema Lumière care ne-a incantat. Sunt sigura ca ar fi fost foarte interesant si la Géode si in restul Cité-ului, am lasat ca de obicei loc de revenire, caci nu-i asa, Parisul e pacat sa il vezi doar o data in viata...
Se facuse tarziu, ne era foame si am plecat in apropiere la un restaurant Hippopotamus pe care il "vanam" de multa vreme.





















Ultima zi in Paris s-a nimerit sa fie chiar Ziua Nationala a Frantei, 14 iulie. Impropriu spus "s-a nimerit" caci asa am ales noi. Voiam sa fim acolo, sa vedem parada militara pe Champs Elisée, parada avioanelor si sa fim acolo, in multime. Ploaia care s-a pornit imediat dupa micul dejun ne-a stricat planurile. Am vazut avioanele la TV si pe geamul hotelului, apoi parada militara(a fost tare interesant, au defilat tari africane) tot la TV si am plecat cand credeam ca norii s-au mai razbunat in ideea ca prindem ceva de final. Si da, am prins o noua ploaie torentiala :) care ne-a tinut mai departe in masina. Numai bine ca intre doua ploi am reusit sa intram si sa vizitam Domul Invalizilor. Dupamasa s-a inseninat surprinzator. Ne-am intalnit cu o familie de prieteni dragi si am petrecut impreuna la ei acasa si apoi pe malul Marnei intr-o plimbare frumoasa. Seara ne-am luat ramas bun de la Paris trecand prin Gare de Lyon, am cinat o pizza buna si a doua zi am plecat spre casa. Va mai urma un post si cu locurile vazute pe drumul de intoarcere.

PS. Da...stiu ca nu am mancat mancare specific frantuzeasca sau pariziana, dar cu copilul mofturos din dotare care voia ori pizza ori carne de pui la chinezi :) ori mai stiu eu ce...am amanat si asta. Next time!



















5 comentarii:

Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA spunea...

Frumoase fotografii, frumoase amintiri. Ne simtim mai tineri citindu-va ;)

Bianca spunea...

Mi-e așa un dor de Paris.... vreau înapoi... mulțumim pentru poze. Ce n-aș da să mă prindă o ploaie torențială în Paris, chiar mâine :)

salmi spunea...

Amelia&MS multumesc inca o data! Ma bucur ca va face placere si va aduce aminte de ale tineretii vremuri cele postate de mine.

Bianca, cu mare placere. Da, te cred...sa stii ca si eu as vrea acelasi lucru :)).

Loredana spunea...

foarte frumos e Parisul vazut de voi. ai ochi bunde fotograf.
ma bucur ca v-ati distrat!

Anonim spunea...

frumoase pozele!
cat despre Cité des sciences mie mi se pare o inventie tare frumoasa si copii pot profita oricand. Sunt o gramada de lucruri de facut acolo pentru ei care le starneste curiozitatea si poate ii face si dupa ce pleaca de acolo sa se intereseze de unele lucruri si in plus au tot felul de expozitii temporare deci iti poti duce copilul acolo inclusiv periodic ca va descoperi de fiecare data ceva interesant si nou. :)