joi, 26 august 2010

Paris, ziua a treia

O noua zi in Paris, o zi pe care am dedicat-o vizitei pe Montmartre, am coborat pana la Moulin Rouge si ne-am plimbat nonsalanti cu copilul de mana pe vestitul Boulevard de Clichy pana in Place Pigalle. (nu, nu a fost expus la nimic iesit din comun, ziua e liniste pe acolo...). Apoi am luat metroul si am mers in La Defense, zona moderna a Parisului unde ne-am odihnit sub le Grande Arche si am admirat fantanile arteziene dansatoare. Si mute :).

Montmartre e vestit atat pentru Sacre Coeur care e speciala intr-adevar dar si pentru faptul ca multi artisti si-au avut rampa de lansare aici. Locul e plin si acum de pictori care isi expun lucrarile, de artisti mai tineri sau mai batrani care fac portrete, de mimi si actori ambulanti care isi exerseaza talentele in fata turistilor, unii dintre ei chiar pe turisti(gen de teatru interactiv-a fost si Ovi in obiectivul unei artiste...). Silvia si-a dorit un portret si am apelat la mana unei artiste care a fost tare draguta, a zambit tot timpul si a laudat-o pe Silvia cat e de rabdatoare. Ce a iesit, vedeti mai jos. Sigur ca locul e plin si de tot felul de smecheri. De ex. am fost "atacate" de doi taietori de portrete(la propriu, iti faceau in 10 secunde un portret din profil din foarfeca, il puneau frumos intr-un plic si te trezeai cu el in mana) care ne-au cerut rapid 50 de euro! A fost un moment penibil, le-am inapoiat portretele si am refuzat sa le platesc, nu le cerusem eu sa imi faca nimic...
Am pranzit la o pizzeria, am baut o cafea mica si tare iar Silvia si-a primit portia de inghetata si am plecat mai departe, nu inainte de a cumpara o harta a zonei ca sa stim pe unde o apucam spre Moulin Rouge. Drumul e unul special, pe stradute foarte frumoase, cu iz frantuzesc si multe magazine, restaurante, cafenele. Langa Moulin Rouge atractia principala e o "gura" in trotuar unde aerul sufla de jos in sus si unde femeile pot poza in "Marilyn Monroe" :).
In rest, pozele vorbesc de la sine...

2 comentarii:

Amelia & Mihai-Stefan CHIRCA spunea...

Foarte frumos! Grozave fotografii !! Ne-a placut mult sa va insotim in plimbare si am fost de acord ca ati inapoiat portretele taite ;)

Anonim spunea...

Parisul este un loc fermecator. Am lasat o parte din suflet acolo. Am "calatorit" cu drag impreuna cu tine si mi-am readus in minte momente frumoase.
Multumesc!