luni, 23 august 2010

Paris, ziua supliment

Paris, orasul la care visam de ani de zile. Iata ca am ajuns cu bine seara pe la ora 21.30, GPS-ul si-a facut constiincios treaba si am ajuns la hotel. Partea mai putin buna a fost ca am dat tur de cateva ori in jurul hotelului fara sa gasim un loc de parcare cat sa ne cazam. Hotelul avea parcare subterana dar accesul in ea il obtineai dupa cazare, in fata hotelului era un loc de oprire numai pentru un autobus, cat sa debarce calatori. Pana la urma am lasat masina "ilegal" la intrarea intr-o benzinarie inchisa la acea ora. Mai erau si alti ilegali pe acolo :). La hotel aveam sa aflam cu surpriza ca...ajunsesem cu o zi mai repede! Cazarea noastra incepea de maine seara iar hotelul era plin, nu ne puteau caza acolo. Aveam laptopul, am primit codul de acces la net si in cateva minute aveam rezervata o camera la un alt hotel, pe care nu il recomand pe durata lunga. Asa o noapte merge...desi a fost tare cald in Paris in acele zile si hotelul nu are aer conditionat. Am dormit cam greu din cauza asta, desi eram obositi de drum. Oricum, ne-a salvat de la o noapte pe care nu stiam unde sa o petrecem.

De data asta am facut o planificare sumara a obiectivelor, in sensul ca ne-am planificat obiectivele dar nu si ordinea lor, in ce zile ce obiective, etc. Am lasat pe masura ce treceau zilele, organizarea lor.

Ziua supliment a debutat cu vizita la Notre Dame. Aviz amatorilor la circulat cu masina prin Paris si neobisnuiti cu circulatia prin orase mari...foarte aglomerat, parcarile cele mai bune sunt cele subterane, altfel cu greu se gaseste pe undeva un loc liber. Am lasat si noi masina intr-o parcare subterana undeva langa Palatul Justitiei si Prefectura Politiei si am plecat la pas pe o caldura de peste 35 de grade.














Dupa ce ne-am cazat si am luat pranzul am plecat catre obiectivul numarul unu al Parisului, Turnul Eiffel. Am urcat pana sus sus de tot, am stat la coada la bilete cam o ora, timp in care am povestit, ne-am distrat, am ras...am profitat intr-un cuvant de timpul petrecut impreuna. Privelistea de sus e minunata, am avut noroc de o vreme superba cu vizibilitate maxima. A meritat din plin!

















Ziua am terminat-o la Domul Invalizilor care era inchis. E minunat insa si din afara, mai ales pe apus de soare...Vom reveni aici in ultima zi pariziana si vom vizita si interiorul.




3 comentarii:

Bianca spunea...

Ce minunat că sunteți în Paris, ador Parisul cu tot ce are el de oferit. Sper să ajungeți pe la toate obiectivele și să aveți timp să vă trageți și sufletul la o terasă în fața unei cafele cum numai la Paris poți bea.

Nu știu dacă ți-am mai zis, dar te citesc de ceva vreme și îmi place foarte mult blogul tău. Și de voi în general :*

salmi spunea...

Multumesc Bianca! Nu, nu suntem in Paris, am fost in iulie. Te-a derutat probabil pentru ca am scris la prezent :). La noi tocmai azi a inceput scoala, vacanta e deja departeeeeeee :(.
O sa vina si povestea cafelei :).

Bianca spunea...

A! după ce am scris mi-am dat seama că ați plecat deja din Paris... eh... deci și la voi e departe vacanța? No problem, vine alta :*