vineri, 20 august 2010

Paris, drumul pana acolo - Vaduz si Strasbourg

Satu Mare-Paris a fost ruta pe care am mers anul acesta in concediu. Din motive romanesti am fost retinuti doua saptamani in tara, desi planificasem putin altfel concediul din aceasta vara si a trebuit sa renuntam la o parte planificata inainte de Paris. Ca o compensare pentru asta, am facut un ocol prin Vaduz si Strasbourg.

Pentru ca pana la Paris sunt 2000 de km, drum pe care il faci in doua zile cu masina daca mergi intins, noi am facut de data asta 3 zile, cu doua nopti pauza, ca sa avem timp de vizitat putin cele doua orase. Prima noapte a fost in Viena, atat de binecunoscuta dar si draga noua. Alpii pe drum dupa Viena sunt la fel de frumosi si de data asta am mers pe un alt drum decat cel cunoscut. La Vaduz, capitala Lichtensteinului am ajuns pe inserat. Locurile sunt frumoase, cu case mari si limba incalcita. :) Desi oficial se vorbeste germana, la radio se vorbea o germana cam ciudata. Tot ce am facut a fost sa vedem castelul princiar, care strajuieste deasupra localitatii. Castelul nu este insa deschis publicului, insa se ajunge exact la intrarea lui unde scrie frumos ca este "domeniu privat" si ca "intrarea este interzisa". L-am admirat de afara, ne-am bucurat de privelistea frumoasa de pe deal si am plecat mai departe.














Am innoptat la Mulhouse in Franta si in ziua urmatoare am oprit la Strasbourg ca sa vizitam Parlamentul European. Un loc intr-adevar impresionant si daca nu aveam copilul cu noi puteam asista si la o sedinta a Parlamentului(in sala au acces parca copiii peste 14 ani doar). Plus ca e limitat numarul de turisti. Oricum, locul e unul maret, impresionant si merita o vizita. Strasbourgul merita si el mai mult decat o vizita la Parlament sunt sigura, noi insa eram constransi de timp(asa credeam, veti vedea la postarea despre Paris :)) si am plecat catre capitala franceza. Va urma!




















2 comentarii:

Sisteru' spunea...

Super pozele, nu le-am vazut pe toate pana acuma...

salmi spunea...

Eh, n-am dat totul de prima data...:)).