sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Africa de Sud, Cape Town 3

Soarele ne dadea de furca. Voiam putina plaja si oceanul ne imbia in fiecare dimineata cu privelistea din balcon. Uitandu-ma la prognoza meteo, am vazut ca ziua de azi, 30 dec ar fi una din cele mai calduroase din cele care ne asteapta. Am hotarat sa mergem la baie, ne era dor de valurile frumoase si de apa limpede.

Captura zilei si plaja








Dupa ce ne-am racorit in valuri si soarele a inceput sa arda tare, ne-am retras la restaurantul gazdei. Pentru ca era dupamasa, am hotarat sa mergem in apropiere, la 5 km de noi, la vestita Boulder Beach . Plaja e un parc national, unde colonii de pinguini traiesc in libertate si turistii au voie sa intre. E intrezisa atingerea lor sau hranirea lor, dar pinguinii vin destul de aproape daca te asezi. Cam asa:















Orasul care a devenit tinta sutelor de mii de turisti, Simon's Town este baza navala a Africii de Sud. Dar si un orasel frumos, cu case coloniale pe strada principala. cochet si dragut. O sa il mai vedeti in cateva fotografii.

Ziua a fost tare frumoasa, ne-am relaxat. Maine urma revelionul. Dar pana atunci, mai admiram peisaje sudafricane.












Daca va intrebati ce sunt in fotografiile de jos, am vazut delfini. Se vedeau cu ochiul liber dar ne-am uitat si prin binoclu.




duminică, 17 ianuarie 2016

Africa de Sud, Cape Town 2

Prima zi ne-a trezit cu soarele in geam. Si cu caldura. Sfarsit de decembrie, dar vara. Chef de plaja :).

Dar planurile erau altele. Orasul ne astepta sa il descoperim. Si ca sa o luam incet, am planificat vizita la Acvariul ca pe urma sa putem sa ne odihnim dupamasa pe o terasa, sa luam la pas locurile si sa ne familiarizam cu ele.

Mai intai drumul. Drumul pe coasta e superb, atata frumusete nu mi-a fost dat sa vad des. Pozele incearca sa redea acest lucru dar nu o pot face 100%.

Frumusetile astea le vedeam zilnic, pe drumul spre centrul Cape Town.











Two Oceans Aquarium merita o vizita. In primul rand pentru ca e situat in ceea ce noi am numit "buricul targului", zona cea mai frumoasa din oras: V & A Waterfront . In timpul sederii noastre am fost aproape in fiecare zi aici. Spre sfarsit numai pentru o tura de shopping sau o cina selecta la unul din zecile de restaurante.

Putin de pe drum si Waterfront inainte de Aquarium.












Si Acvariul. Am prins momentul cand scafandrii il hraneau pe un Sunfish salvat din ocean, a fost interesant. Doar cateva fotografii am facut, dar acvariul e foarte frumos.
















In continuare Waterfront, o parte din el, cat am vazut atunci dupamasa. Am luat masa pe terasa restaurantului OYO cu vedere la o parte a portului de vase mici si la Table Mountain.




Dupa odihna binemeritata si placut impresionati de servire, mancare si peisaj, am plecat la pas sa cercetam Waterfront. Ne-am oprit intr-un magazin de suveniruri africane si aproape ne-a prins apusul soarelui acolo...mama ce de minunatii, cate lucruri frumoase, eram in stare sa iau tot magazinul. :) 






















A fost o prima zi reusita, impresia lasata de oras, de curatenie, de ordine a fost peste asteptari, recunosc.

Voi reveni, cu imagini din Waterfront...si nu numai! :)